In Novinky

Zahájení 12. ročníku ve Mstěticích.

První turnaj 12. ročníku Czech Pro-Am Teaching Tour ve Mstěticích, se značkou Ping jako novým generálním partnerem série, vyhrál Jakub Švarc.

Po hráče z pražského Motola to bylo první vítězství mezi profesionály po řadě někdejších amatérských úspěchů. „Věřil jsem si, ale zůstávám realistou,“ řekl vítězný profesionál, který v nečekaně příznivém počasí zahrál 71 (-1).

Na výborně připraveném mstětickém hřišti se dalších deset učících profesionálů dostalo do rozpětí nejvýše tří ran od nejlepšího. O druhé místo se s parem 72 dělila trojice Petr Štrougal, Jiří Němeček a Alan Babický, zatímco 73 ran přineslo dělenou pátou příčku Milanu Vantuchovi a Vladimíru Velenskému.

Celkem 79 startujících – z nich 33 učících profesionálů, 9 apprentice a 37 amatérů – ocenilo tradičně nenaplněnou předpověď počasí. Od dopoledních startovních časů provázelo turnaj slunce a avizovaný déšť měl znatelné zpoždění, takže se spustil až po dohrání posledního flightu.

Do startovní listiny byli poprvé zahrnuti i tři mladí talentovaní amatéři z TCM a dva z nich dosáhli hned na stupně vítězů. Třetí skončil Patrik Vančura (GC Praha) s 36 body za 78 ran a druhý byl Adam Bugár (Mstětice) se 41 body za 75 ran. Při stejném počtu 41 bodů rozhodoval u vítězného Petra Klimeše vyšší handicap. Vysoké body mu pomohly také k týmové výhře s profesionálem Ondřejem Špůrem (celkem 76 bodů). Dvojice porazila o bod pár Jan Hejna a Adam Bugár. Hejna (76 ran) se stal vítězem kategorie Apprentice.

Nearest to Pin měli na 12. jamce profesionál Petr Novák (184 cm) a na 8. jamce amatér Richard Kalhous (130 cm).

Příští turnaj, dvoudenní mistrovství, se koná 22. a 23. května v Royal Golf Clubu Beroun.